POLINÉZ MASSZÁZS

MI AZ A POLINÉZ MASSZÁZS?

A Polinéz masszázs egy meleg-olajos javarészt alkaros masszázstechnika, mely az egész testedet ellazítja, táncosan ringatja, miközben minden izületedet egyenként mozgatja át.

HONNAN ERED A POLINÉZ MASSZÁZS?

A Polinéz masszázs több masszázstechnika ötvözetét takarja. Egyik gyökere az ősi, többezer éves hawaii-i Lomi-lomi Nui (Szerető kezek masszázs), amely olyan lágy és ringató, mint a tenger hullámzása. Ebből a masszázsból fejlődött ki a kilencvenes években például a jóval határozottabb és konkrétabb mozdulatokat használó Ma-Uri masszázs is. A Kahi Loa szintén ősi polinéz gyógyító érintés technika, mely a bennünk eredendően létező őselemek tulajdonságait és erejét közvetíti. A Polinéz masszázs során egybeolvadnak ezek a tudások és az az érintési minőség, technika lesz hangsúlyos, amire a vendégnek éppen szüksége van. Ahhoz, hogy valaki jó Polinéz masszőrré váljon, elengedhetetlen a mély önismereti munka is. Én azon szerencsések közé sorolom magam, akik Baksa Annától, a Polinéz masszázstanfolyam egyik szülőanyjától tanulhatják ezt a technikát.

HOGYAN HAT A POLINÉZ MASSZÁZS?

Többféle módon hathat rád a masszázs. A mozdulatok ritmikus ismétlődése, kellemes ringatása gyorsan ellazítja a testet és az elmét is, így ez a masszázs képes nagyon mélyen hatni. Minden alkalom más, és mindig úgy hat, ahogyan éppen szükséges: van, hogy megnyugtat és relaxál, van, hogy intenzív érzelmeket élsz át közben és nevetned kell, vagy éveken át felhalmozott könnyek szakadhatnak végre fel, van, hogy tetterős, kreatív belső munkát indít el, vagy éppen szimbiotikus hiányok töltődnek. Ezeknek természetesen tere, helye, ideje van, ilyenkor te vagy a középpontban, minden tudásom, jelenlétem, figyelmem téged szolgál. Szerencsés, ha masszázs után tudsz időt hagyni magadnak, hogy fokozatosan, lágyan térj vissza a mindennapok sodrásába.

MI A POLINÉZ MASSZÁZS MENETE?

Alapvetően a Polinéz masszázs alatt nem viselsz ruhát, testednek intim területei azonban törölközővel, igény szerint takaróval végig biztonságosan fedve vannak. A ruhátlanságnak több magyarázata is van. Egyrészt teljesen praktikus oka ennek, hogy a hosszú, áramló mozdulatok hullámát megtöri, ha fehérnemű van rajtad, másrészt pedig a ruhátlanság szimbolikus is: a hétköznapi viseleted lerakásával egyre inkább át tudod adni magad egy olyan biztonságos térnek, ami a te megújulásodról, ellazulásodról, változásodról szól, testeden, lelkeden keresztül önmagad szakrális terébe léphetsz. Természetesen amíg levetkőzöl, kényelmesen elhelyezkedsz a masszázságyon, és magadra teríted a törülközőt, én kint várok, és csak akkor jövök be, ha készen vagy és szólsz.
Ezután elindítom a zenét, és meleg olajjal, kenem be a tested: mindig ott, ahol utána masszírozom. A mozdulatok túlnyomó részét alkarral végzem. Fontos tudnod, hogy a masszázs alatt bármikor jelezheted, és kérlek jelezd is, ha valami nem jó, ha máshogy komfortosabb lenne, és persze azt is, ha vágysz valamire, akár arra, hogy több figyelmet szenteljek valamelyik testrészednek. Itt az számít, hogy neked mi jó, hol vannak a határaid, így semmi nem kötelező és mindenen tudunk változtatni (bár hosszan írok fent a ruhátlanságról, amennyiben szeretnél ruhát hagyni magadon, természetesen az is rendben van). A teljes masszázs 90 perces.

NÉHÁNY GYAKORLATI TUDNIVALÓ

Néhány GYAKORLATI INFORMÁCIÓval szeretnék szolgálni, ha feltöltődésre, lazulásra, támogatásra vágysz, és a Polinéz masszázst választod ehhez.

  • Kérlek, a masszázsra foglalt időpont előtt maximum 5 perccel érkezz!
  • Lázasan, fertőző betegen, illetve ismeretlen bőrbetegséggel ne gyere masszázsra, hívj fel bátran, és megbeszélünk egy másik időpontot!
  • Ha valami miatt mégsem tudsz jönni, kérlek hívj fel, hogy lemondd az alkalmat!
  • Akár a 90 perces, akár a 120 perces masszázst választod, érdemes még egy plusz fél órát szánnod arra, hogy megérkezhess, megkínálhassalak egy teával, és néhány alapvető dolgot meg tudjunk beszélni, illetve a kérdéseidre válaszolhassak.
  • Ha meg tudod oldani, kérlek válaszd a telefont a bejelentkezéshez a +36302372930-as számon.

MIKOR TUDSZ JÖNNI?

  • A délelőtti idősávban 8:30-tól tudsz jönni, ilyenkor 11:00 az utolsó időpont.
  • Általában rugalmasan hétvégére is meg tudunk beszélni időpontot, illetve az esti, munka utáni órákra, de ezeket jobban szükséges egyeztetnünk, ilyenkor sajnos kevésbé érek rá.

HELYSZÍNEK

  • Jelenleg HÉTFŐNKÉNT masszírozok a 2. kerület Bimbó út 4. szám alatt. Alkalmanként hétvégén is.

ÁRAK
90 perc: 18.000 Ft
120 perc: 21.000 Ft


Masszázs témájú cikkekért IRÁNY A BLOG

fotó: Raffay Zsófi